Umbraco als motor in vacaturesites

Een vijftal vacaturesites, waaronder www.komindebouw.nl, is ingericht op basis van het open source CMS Umbraco. De beheerder heeft een grote mate van vrijheid in de inrichting van de afzonderlijke sites en kan zelfs eenvoudig nieuwe vacaturesites toevoegen.

CM Pro werkt samen met enkele partners aan de verdere ontwikkeling van deze sites. Daarbij zetten we onze kennis in om de eigenaar van deze websites zo succesvol mogelijk te laten zijn.

Motor

De beheermodule voor deze websites in ontwikkeld als maatwerkapplicatie in .NET. De content management functionaliteit wordt geboden door Umbraco, een breed ingezet open source content management systeem. Bij de keuze van een open source CMS speelt steeds de vraag een rol: hoe actief is het team achter het product en hoe actief is de community? Voor Umbraco is het antwoord eenvoudig te geven: beide zijn zeer actief.

Hierdoor ontstaat een steeds uitgebreider propositie met een rijke schakering aan third-party modules, die eenvoudig in Umbraco kunnen worden ingebed.

Vraag en aanbod

De vacaturesites bieden specifieke vacatures voor specifieke sectoren en kenmerken zich door inhoudelijke kennis van zaken, functie-indelingen, competenties en dergelijke. De verschillende vacaturesites, die gericht zijn op verschillende doelgroepen en branches, hebben een geheel eigen look-and-feel.

Zowel aanbieders van vacatures als werkzoekenden kunnen zich inschrijven. Via het platform kunnen geïnteresseerden reageren op vacatures. Werkgevers krijgen direct een notificatie en kunnen zo snel in hun personeelsbehoefte voorzien.